CA | ES | EN

NOTÍCIES

Divendres, 23 de setembre de 2011

MVLab ja és un referent de la indústria musical

Més de 800 professionals, provinents de 26 països, han estat presents a la 23ena edició del Mercat de Música Viva de Vic, que aquest any ha posat l’accent en l’MVLab, la nova marca que engloba les activitats adreçades als professionals de la industria musical. En aquest sentit, es van dur a terme més de 300 reunions, en les dues sessions d’speed meetings (trobades ràpides) que van tenir lloc al pabelló comercial. Aquesta ha estat una de les novetats més ben valorades pels assistents a l’edició d’enguany, així com la programació, les conferències i el nou sistema d’acreditació personalitzat, que permet saber amb exactitud quins professionals han anat a cada concert o activitat programada. Amb aquesta informació, els mànagers dels grups o els organitzadors de les sessions poden tenir dades concretes sobre l’interès de la seva proposta. El director artístic del MMVV, Marc Lloret, comenta que “molts dels professionals que han vingut a Vic marxen satisfets i amb les expectatives complertes i això per nosaltres és el més important”

 

Entre 12 i 15 mil persones van omplir la Plaça Major de Vic les nits del divendres i dissabte, per seguir propostes musicals com Russian Red, Pastora, Els Pets, la Iaia, o Los Delinquentes y Tomasito. En altres escenaris, com L’Atlàntida o la Carpa, es van presentar propostes menys multitudinàries, però que van tenir una excel·lent rebuda com Anna Roig i l'Ombre de Ton Chien, SFDK, Santa Macairo Orkestar, Antonio Zambujo, Sophia Charaï, Pascal Comelade i la Cobla Sant Jordi, Los Evangelistas i Balago.

 

L’MVLab va comptar amb 21 activitats programades, entre les quals van destacar la conferencia Digital Music 2.0, co-organitzada amb l’SDE (Servei de Desenvolupament Empresarial de l’Institut Català de les Indústries Culturals) i que va doblar les xifres d'assistència en relació a anys anteriors, la Jornada Tècnica d’ACCES (Asociación Estatal de Salas de Música en Directo), que va reunir a Vic a representants de les principals sales espanyoles i europees de música en directe, i la reunió anual de membres de l’EFWMF (European Forum of Worldwide Music Festivals), una associació que agrupa els festivals més importants de world music d’Europa.  

Comparteix aquesta pàgina...