CA | ES | EN

NOTÍCIES

Dissabte, 20 de setembre de 2014

Avui dissabte, nit de pop rock català a la plaça Major i estrenes de luxe a L'Atlàntida

Avui dissabte 20 de setembre és el dia més complet i amb més assistència de públic al Mercat de Música Viva de Vic. Vint-i-sis concerts –22 de programació oficial i 4 del OFF del Mercat Sona 9– ompliran de música d’aquí i d’arreu les places i les sales de concerts de la ciutat.

Els concerts de la programació professional de l’MVLab d’avui al Teatre de L’Atlàntida són els Marlango i Kepa Junkera, que presenten els nous treballs discogràfics “El retorno” i “Galiza”, respectivament. A l’Auditori, Anna Roig, que ja ha exhaurit entrades, estrena el disc “Un pas i neu i un pas”, precedida de la pianista alemanya Johanna Borchert i seguida del rocker Raúl Rodríguez.

A les carpes vermella i negra, Toni Xuclà, Celeste canta Antonio Machin i Guillem Roma & Camping Band Orchestra representaran la música catalana en dos escenaris plena de propostes estatals i internacionals. Així, trobarem als holandesos Bruut! amb el seu jazz-wing fresc i festiu, als alemanys Say Yes  Dog, el valencià Negro i el grup andalús de rock callypso Dry Martina. Els argentins Pérez, la nova formació catalana Germà Aire i Beach Beach tancaran la programació de la Jazz Cava d’enguany amb un programa rock i pop rock.

Al Temple Roma, a les 20.00 h i 22.00 h, es podà veure el projecte musical guanyador del Premi Puig-Porret de l’any passat, “Nautilus Lab” d’en Xavi Lloses.

La programació OFF de dissabte recull les propostes pop dels participants i els guanyadors del Sona 9 a la Plaça de la Catedral: Pantaleó, Trau, Rock Kills i Copa Lotus, guanyador d’enguany.
 
Diumenge 21

La darrera jornada del Mercat està dedicada a la programació OFF. Al matí, està prevista la programació pensada per a públic familiar del diumenge al matí a la plaça de la Catedral. El primer concert anirà a càrrec de Barbara Van Hoestenberghe, artista belga que versiona cançons tradicionals de l’Alt Empordà, i The Penguins amb l’espectacle Reggae per xics.

Per la tarda, tancaran la 26a edició del MMVV els concerts de VicJove amb La Gallina Afònica, Matthiew McDaid i Carla.

Les activitats professionals de l’MVLab
En el Recinte Firal i el VIT ha tingut lloc aquest matí la taula rodona, tallers i una conferència sobre l’univers de l’instrument musical, organitzat per Fira Music –fira d’instruments nous i de segona mà que s’instal•la per primer al Mercat de Música Viva de Vic–; i la presentació del programa musical d’Euskadi per la delegació del govern basc, que ha estat acompanyada del showcase del grup Mursego.

A l’Orfeó Vigatà, obert per a tots els públics, ha tingut lloc el maridatge de música del MMVV en directe amb vins DO Penedès organitzat pel TR3SC, que ha comptat amb les actuacions en directe d’Anna Roig i l’Ombre de ton chien, Toni Xuclà i La Cafetera Roja.

Com ja és habitual, una segona ronda d’speed meetings entre professionals, que tenen com a objectiu impulsar la compra venda de música en directe, tancarà l’última jornada professional d’aquesta edicíó.
 

Comparteix aquesta pàgina...