CA | ES | EN

NOTÍCIES

Dimecres, 12 de setembre de 2012

Els boleros de Mayte Martín donaran el tret de sortida al Mercat de Música Viva de Vic

Mayte Martín serà l’encarregada de donar el tret de sortida al Mercat de Música Vic d’enguany. La cantant actuarà demà dijous dia 13 al Teatre Atlàntida, on presentarà el seu nou disc, Cosa de dos.

L’artista interpretarà el seu nou repertori, que va des de boleros antiquíssims fins a balades que s’han fet populars en els darrers anys. El seu nou treball és un esdeveniment musical creat des de l’emoció, capaç de remoure l’ànima dels espectadors amb una força inusitada.

El públic reconeixerà meravellosos temes clàssics que fins i tot van ballar de joves. A més, també enamorarà aquells espectadors més joves que, per qüestions generacionals, oposen resistència a descobrir boleros més antics. Justament ells es trobaran en el clima ideal per descobrir aquesta tradició musical, ja que Mayte Martín té una posada en escena que crea naturalitat i intimitat.

La cantant estarà acompanyada per una formació de luxe, elegant i rotunda: Nelsa Baró (piano), Olvido Lanza (violí), Guillermo Prats (contrabaix), Chico Fargas (tumbadora i bongó) i Viçens Soler (pailas i bongó), que l’ajudaran a posar en escena el seu Cosa de dos.


Altres propostes programades dijous


A més del concert inaugural, per demà dijous també hi ha previstes les actuacions de Coetus & Eliseo Parra que presentarà el seu segon disc “Entre Tierras”, Brossa Quartet de Corda amb Falsalarma i Jordi Domènech que posaran en escena la seva nova proposta “Retaule d’avars”, Escalandrum que presentarà “Piazzolla plays Piazzolla”, Eténèsh Wassié & Mathieu Sourisseau que es presentarà per primera vegada a l’Estat espanyol, La Negra que donarà a conèixer al MMVV el seu segon treball “la que nunca” o els canaris GAF que compten amb un dels millors directes de l’estat segons la revista Go Mag.

A més, dijous serà el torn dels artistes de Minas Gerais de Brasil, Rafael Martini i Kristoff Silva, que tocaran al Mercat de Música Viva de Vic gràcies a un dels acords internacionals amb els quals compta el MMVV.


Per últim, els concerts gratuïts del Sucre s’inauguraran demà amb Guillamino, We are Standard, Dorian, Addictve TV i les sessions de DJ Ricky Gil.


El Mercat, un punt de trobada del sector i concerts per tots els gustos


El MMVV comptarà amb nombroses actuacions nacionals com la presentació del disc d’Antònia Font o l’actuació dels bascos We are Standard i els catalans ZA!, Love of Lesbian, Guillamino i Maria Rodés, entre molts altres. Es podrà veure, per exemple, l’espectacle “Pansori meets flamenco”, un show protagonitzat per un dels grups més emblemàtics de l’escena tradicional coreana, Jeon Ga Ak Hoe, que actuarà amb la guitarrista Marta Robles.

A més a més, els espectadors també podran gaudir de bandes de França (Erevan Tusk), Bèlgica (Orchestre International Du Vetex), Suècia (Phronesis), Estats Units (Rebecca Gates y Ted Leo), Etiopia (Eténèsh Wassie & Mathieu Sourisseau), Anglaterra (Addictive TV), Alemanya­­ (Mo’HOrizons) i Portugal (Lula Pena).

Tots aquests concerts, així com la gran quantitat de trobades professionals que s’hi organitzen, tenen com a objectiu donar resposta a les necessitats dels programadors i propiciar la compra-venda de música en directe.

Vic, com a mercat que és, vol ser un punt de trobada referent del sector musical, contribuir a dinamitzar la indústria musical del país i convertir-se en un punt de reflexió sobre la música. Per a aconseguir aquests objectius, la 24ª edició del MMVV presenta algunes novetats al MVLab –apartat professional del Mercat de Música Viva- com són els nous formats d’espai a la zona professional i l’ampliació dels speed meetings.

Comparteix aquesta pàgina...