CA | ES | EN

NOTÍCIES

Dijous, 15 de setembre de 2022

Núria Graham inaugura el 34è Mercat de Música Viva de Vic

La cantautora vigatana protagonitza el concert inaugural presentant Cyclamen, el seu darrer treball, que sortirà a la venda al gener de 2023

La segona jornada del MMVV inclourà les estrenes de Chicuelo i Rombo, i les actuacions de Dani Nel·lo, Miquel Serra, XY i La Sra. Tomasa, entre d’altres

De l’activitat professional de dijous en destaca la trobada amb la delegació d’Occitanie en Scène, una acció del focus França organitzada per l’ICEC i l’Institut Ramon Llull

Fruit de l’acord del MMVV amb el govern andorrà, el pianista d’Andorra Kic Barroc presenta Mon noM aquest dijous, acompanyat del saxofonista Baptiste Herbin

Sofía Viola actua avui a l’Auditori de l’Atlàntida en el marc del conveni del Mercat amb INAMU

 

La cantautora vigatana Núria Graham va protagonitzar ahir el concert inaugural de la 34a edició del Mercat de Música Viva de Vic, que va tenir lloc al Teatre de L’Atlàntida acompanyada de Jordi Matas a la guitarra, Magalí Datzira al contrabaix, Anna Godoy a l’arpa, Marcel·lí Bayer al clarinet i saxo, i Núria Maynou al violoncel. Graham presentava el seu nou treball, Cyclamen, que sortirà a la venda al gener de 2023, en un concert únic a Catalunya abans d’iniciar una gira pels Estats Units que durarà fins a finals d’any. L’àlbum, “cuinat a foc lent”, segons ha dit la pròpia artista, s’allunya de la sonoritat i la instrumentació habituals, i evoca la natura i els viatges onírics.

La programació artística de la segona jornada del MMVV inclourà les estrenes de Caminos, del guitarrista Chicuelo, que anirà acompanyat de violoncel, bateria i dansa, i del grup d’indie-pop femení Rombo, que presenta el seu tercer àlbum. Les persones acreditades també podran gaudir dels concerts de Dani Nel·lo i el seu Organ Jazz Trio, Miquel Serra i el seu pop íntim, la fusió de ritmes llatinoamericans de La Sra. Tomasa, l’experimentació amb sons de la natura de XY i el “trap radikal” dels navarresos Chill Mafia.

També podrem veure aquest dijous Gabriela Suárez, que ens portarà jazz dels anys 30; Arnau Obiols amb el seu folk de sonoritat íntima; el jazz amb tocs d’electrònica i rock de Pere Bujosa, Lucas Bun amb el seu pop electrònic amb accent flamenc, el tercer disc de la banda de pop liderada per Dimas Rodríguez, Invisible Harvey, Titulador de Canciones. Les propostes internacionals del segon dia del Mercat son: Kic Barroc, des d’Andorra, Sofía Viola, des de l’Argentina, i el “pop brutal” dels francesos SUN.

Avui arrenca la programació OFF a la Plaça dels Màrtirs, amb els concerts de Selvanúa, Secundària, Subliminal i La Ludwig Band. Aquests quatre concerts es programen en col·laboració amb Cases de la Música.

De l’activitat professional de dijous, en destaca la trobada amb L’Occitanie en Scène que, en col·laboració amb l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i l’Institut Ramon Llull, ha pogut enviar a Vic una delegació de professionals d’aquesta regió, com a part de les accions del focus França. En el marc del MMVV Pro Catalan Arts, des de les 10 fins a les 18h continuaran les trobades entre professionals en forma de presentacions breus d’empreses i projectes (pitchings), reunions ràpides (speed meetings) i reunions sectorials, com la de la Xarxa de Festivals Musicals de Catalunya (XAFEC), o la de l’Acadèmia de la Música Catalana, que celebrarà també una sessió informativa en defensa de la música en directe.

Per altra banda, el govern d’Andorra facilita l’acollida a Vic del pianista andorrà Kic Barroc, que junt amb el saxofonista francès Baptiste Herbin, porta al Mercat el seu debut discogràfic, de títol Mon noM. Gràcies a l’acord de col·laboració signat amb el MMVV, el govern d’Andorra fa possible la presència d’una delegació de professionals d’aquest país a la fira.

De la mateixa manera, i amb la intenció de reforçar els vincles amb Amèrica Llatina, la renovació del conveni signat entre el Mercat i l’Instituto Nacional de la Música (INAMU), –òrgan públic que fomenta l’activitat musical a l’Argentina– possibilita l’acollida d’artistes com Sofía Viola, que actuarà en la segona jornada del MMVV fusionant tangos, milongas, vallenatos i boleros. Viola, junt amb Diego Martez, que actua divendres, són les dues propostes seleccionades d’entre els centenars d’actuacions que es presenten al concurs públic convocat per l’INAMU.

Professionals del sector de la música de molts indrets de Catalunya, de diferents comunitats autònomes i d’arreu del món, començaran aquest dijous amb la segona jornada del Projecte Link, que enllaça tècnics culturals municipals experimentats amb tècnics que s’acaben d’incorporar al sector.

 

Comparteix aquesta pàgina...