CA | ES | EN

NOTÍCIES

Divendres, 14 de setembre de 2012

El Mercat de Música Viva de Vic posarà aquest dissabte punt i final a les seves actuacions de nit amb 26 concerts

· Maria Rodés, Macho, Enric Montefusco i Raül Fernández, Vrak Trio, Rebecca Gates i Prats seran alguns dels grups que actuaran demà a la nit

· La Plaça Major acollirà demà els concerts de Txarango, El Puchero del Hortelano i La Pegatina

· Antònia Font és el concert més esperat d’avui divendres, amb la presentació del disc Vostè és aquí que ha exhaurit les entrades

 

El Mercat de Música Viva de Vic celebrarà demà dissabte la seva última jornada de concerts nocturns, que estarà protagonitzada per artistes com Rebecca Gates, Maria Rodés, Macho, Enric Montefusco i Raül Fernández, Vrak’Trio i Prats. Tot i que els concerts continuaran diumenge al matí, la de dissabte serà la última nit que el Mercat omplirà de música els carrers, places i equipaments de la capital d’Osona.

Una de les propostes més esperades és la d’Enric Montefusco i Raül Fernández (líders respectivament dels grups Standstill i Refree) que presenten Réquiem. A partir d’una estructura litúrgica i de textos del segle XX, aquest espectacle aborda temes com la mort en vida del nostre esperit.

A més, també hi actuarà Maria Rodés que presentarà el seu disc Sueño triangular a la Carpa Vermella, així com la banda Macho, amb el seu directe de rock primitiu i sense artificis.

Prats presentarà el seu primer disc, Pla B, un conjunt de cançons plenes d’elegància i emocions contingudes, mentre que els francesos Vrak Trio uniran les seves forces per desplegar un show ple de música contemporània i experimental.

A la Plaça Major, el públic podrà gaudir de les propostes més populars amb els concerts de Txarango, El Puchero del Hortelano i La Pegatina. Aquests últims, per exemple, arribaran a Vic per presentar el seu darrer disc, Xampoleön, on fusionen la rumba urbana que els caracteritza amb el merengue, la cúmbia, l’ska i la música disco. Per la seva banda, els Txarango desplegaran un espectacle ple de ritme i mestissatge, mentre que els andalusos El Puchero del Hortelano interpretaran els temes del seu disc El tiempo de Manuel.

 

Un vespre de divendres plena de concerts per a tots els gustos

El Mercat de Música Viva de Vic viurà aquesta mateixa nit una de les jornades més esperades, amb multitud de concerts a partir del vespre com els de Love of Lesbian, Jonston, Lula Pena, Za!, Mo’Horizons i Antònia Font, entre molts d’altres.

De fet, els mallorquins són una de les bandes més esperades, ja que presenten el seu nou disc, Vostè és aquí, que sortirà a la venda el proper 9 d’octubre. El grup actuarà al Teatre L’Atlàntida i interpretarà temes que inclouen una sèrie de conceptes que no encaixen en el cànon establert. Al Mercat, l’expectació per la presentació d’aquest disc és molt gran, fet que ha fet que s’hagi penjat el cartell d’entrades exhaurides aquest matí.

Altres dels grups que actuaran al Mercat aquest vespre seran la portuguesa Lula Pena; la banda formada per ex components d’Ojos de Brujo, Lenacay; el grup de pop-rock madrileny Fira Fem, i els catalans Odio París i Za! que animaran als assistentes amb les seves composicions plenes d’energia.

La plaça Major s’omplirà de gom a gom per veure a Love of Lesbian, que repassaran els temes del seu nou disc, La noche eterna - Los días no vividos. Els acompanyaran a l’escenari de la Plaça Major els mallorquins L.A. i els catalans Els Catarres, que han incorporat tres membres nous a les seva formació.

 

Gairebé 700 professionals participen en les activitats del MVLab

El Recinte Firal i el VIT han acollit les activitats de dia del MVLab, amb conferències, reunions i speed meetings. Entre altres, els gairebé 700 professionals inscrits han pogut assistir a les jornades tècniques d’ACCES i ARC, així com la Jornada Digital Music 2.0., on s’ha debatut el futur de la xarxa en relació a la indústria musical.

També hi han hagut reunions i jornades tècniques com la de l’Oficina de Difusió Artística (ODA) de la Diputació de Barcelona, o la de l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya i així com reunions privades de diversos organismes i entitats vinculades amb la música.

El Conseller de Cultura, Ferran Mascarell, també ha estat present al Mercat de Música Viva de Vic , on ha visitat el recinte firal i ha presentat en roda de premsa organitzada per l’Acadèmia Catalana de la Música (ACTAM).

Comparteix aquesta pàgina...