CA | ES | EN

NOTÍCIES

Dijous, 11 de novembre de 2021

WOMEX premia el projecte Global Music Match, en el que el MMVV col·labora

 La iniciativa, impulsada amb Catalan Arts i 17 entitats més vinculades a l’exportació de la música internacionalment, ha rebut el premi Womex 2021 a l’excel·lència professional

El projecte Global Music Match, impulsat per 17 entitats entre les quals el Mercat de Música Viva de Vic, ha estat guardonat amb el premi Womex 2021 a l’excel·lència professional. Aquest s’ha entregat en el marc la principal fira internacional dedicada a les músiques del món, la WOMEX.

La iniciativa va sorgir el 2020 com a resposta a les mesures contra la Covid-19 que van impactar la indústria de la música  i la impossibilitat de fer gires internacionals. El MMVV va col·laborar-hi des del primer moment de la mà d’institucions catalanes com Catalan Arts, per tal de crear noves xarxes entre professionals de la música folk, d’arrel, tradicional o world music i arribar a nous fans a través de la promoció mútua a les xarxes socials, per preparar el terreny per a futures gires internacionals. 

Després de dues edicions, 172 artistes -i milers de fans- han participat i s’han beneficiat d’aquesta xarxa de suport mutu i d’intercanvi de talent amb l’ajut de les oficines d’exportació de música de 17 països i regions de tot el món, entre elles Catalan Arts, la marca de l’ICEC per a l’internacionalització dels sectors culturals. 

El Mercat de Música Viva de Vic i Catalan Arts participen en el projecte des de la primera edició per oferir als artistes catalans l’oportunitat d’involucrar-se en aquesta important plataforma internacional de matchmaking entre músics. L’escena musical catalana ha estat representada al 2020 per Anna Andreu, Las Migas i Matthew McDaid i enguany per El Pony pisador, Tarquim i Tori Sparks

 

Comparteix aquesta pàgina...