CA | ES | EN

NOTÍCIES

Divendres, 10 de juliol de 2020

El Mercat de Música Viva de Vic presenta en la 32ª edició una àmplia oferta de continguts digitals pels professionals, una graella d'estrenes amb concerts online i actuacions presencials al setembre

El Mercat de Música Viva de Vic (MMVV) encara una 32a edició excepcional, adaptada a les circumstàncies actuals. Enmig de la crisi causada per la Covid-19, el Mercat es reinventa per continuar oferint una àmplia oferta als professionals del sector i una programació singular i diversa carregada d’estrenes per a tots els públics. El Mercat tancarà la setmana amb música en directe a diversos espaisde Vic, amb actuacions que compliranla normativa sanitària vigent al setembre.

 
 
+ Mercat
 
Les activitats adreçades als professionals, MMVV Pro Catalan Arts enguany es faran de forma virtual de dilluns 14 al divendres 18 de setembre a partir de quatre eixos: 
 
1. Concerts gravats en exclusiva pel MMVV en alta qualitat i realitzats amb vàries càmeres, que es podran visionar -amb lliure accés- a través de la web, i que seran estrenes. Es tracta d’un material promocional que a més els grups i artistes actuants disposaran posteriorment per la seva promoció.
 
2. Pitchings amb els quals les empreses del sector podran exposar, a través de sessions de zoom i de vídeos que es podran consultar a l’àrea professional, les propostes i novetats dels seus catàlegs. 
 
3. Webinars que combinaran sessions de gran format amb continguts d’interès per un ampli sector de la indústria musical, amb altres més segmentats, on es podrà interactuar de manera fluida amb els participants. 
 
4. Speed Meetings cada dia se’n faran sessions, de forma virtual, amb professionals de la música tant nacionals com internacionals,mantenint així una de les activitats més exitoses i reclamades pels professionals.
 
A nivell internacional, el MMVV Pro Catalan Arts ha acordat col·laboracions amb diverses associacions i institucions com l’INAMU (Instituto Nacional de Musica Argentina), que presentarà una selecció de 20 empreses argentines en les sessions de pitchings, l’Institut Ramon Llull, amb qui s’organitzaran reunions amb programadors de l’associació internacional de festivals Forum of World Wide Music Festivals i amb programadors de l’associació europea de sales de música en directe, Live Europe,  i també es farà una webinar amb els quatre Mercats que formen part d’ADIMI (Asociación para el Desarollo de la Industria Musical Iberioamericana): FIMPRO (Mèxic), IMESUR (Xile), CIRCULART (Colòmbia) i MAPAS (Espanya).
 
També hi haurà presentacions de projectes per part de les comunitats autònomes que participen en l’edició d’enguany, i de diferents institucions, festivals i associacions.
 
D’altra banda, l’SDE (Servei de Desenvolupament Empresarial de l’ICEC) col·labora oferint aquest mes de juliol una sessió formativa de dos dies sobre El vídeo en temps d’streaming i la comunicació post-Covid adreçat als professionals del sector acreditats al MMVV Pro Catalan Arts.
 
+ Estrenes
 
L'objectiu e?s oferir, un any me?s, una programacio? singular, diversa i per a tots els pu?blics. Un criteri volgudament divers, obert de mires i pensat tant per al programador pu?blic com per al privat. 
 
L’espectacle inaugural anirà a càrrec de Maria Arnal i Marcel Bagés. Després de triomfar arreu de l’Estat amb el seu celebrat disc de debut 45 cerebros y 1 corazón, la cantant de Badalona i el guitarrista de Flix presentaran el seu nou treball al Teatre Atlàntida. El seu concert online donarà el tret de sortida del Mercat, diumenge 13 de setembre al vespre.
 
Els concerts enregistrats en exclusiva pel Mercat de Música Viva de Vic durant els mesos d’agost i setembre a l’Atlàntida de Vic s’estrenaran del 14 al 19 de setembre a través de la pàgina web del MMVV. Cada dia s’oferiran uns 8 concerts. Els professionals els tindran disponibles en exclusiva, 24 hores abans que es pengin a la graella per tot el públic. 
 
Tots els concerts seran estrenes, la majoria grups locals i només hi haurà un grup per oficina de management amb l’objectiu que tots els promotors puguin visualitzar els seus grups en un context de contractació complicat amb la crisi sanitària.
 
De la programació provisional del 32è MMVV hi ha joves promeses com Alba Careta Group i Queralt Lahoz, experiències úniques com Bemba Saoco i homenatges a EnnioMorricone amb el piano de Carles Cases i a Cecilia amb la veu de Lídia Pujol. L’escena urbana estarà representada per els triomfadors The Tyets, veurem l’espectacle de Nurià Andorrà guanyador del premi Puig-Porret 2019 i gaudirem dels nous directes de Pony Pisador, Las Migas, Meritxell Neddermann, Mi Capitán i Renaldo & Clara, entre d’altres.
 
A banda d’artistes catalans, la programació online també comptarà amb propostes artístiques d’altres comunitats autònomes. Hi haurà grups d’Extremadura, Andalusia, Galícia, Balears i Comunitat Valenciana, aquests dos últims gràcies a l’Institut Ramon Llull.
 
El Mercat de Música Viva de Vic, MMVV Pro Catalan Arts, també manté la col·laboració amb Cases de la Música,  Taller de Músics, Esmuc, ARC, APECAT i ASSAC.
 
+ Música
 
El MMVV tancarà la setmana oferint una programació de concerts presencials a Vic. L’aforament i el protocol estarà marcat per les mesures de seguretat sanitàries vigents en aquell moment. Els concerts seran divendres 18 i dissabte19 a quatre espais de la ciutat: l’exterior de l’Atlàntida, el Parc Jaume Balmes, la Bassa dels Hermanos i la Plaça dels Màrtirs.
 
La programació de concerts de festival encara està en curs però podem avançar les actuacions de Ginestà, Pau Vallvé, Blaumut, Gemma Humet, Gerard Aledo, Massa, Le Nais iRiders of theCanyon, el crossover de la Joana Serrat, el Roger Usar, la Marta Delmont i el Matthew McDaid. També hi haurà programació per a públic familiar amb El Pot Petit i Reggae per xics. 
 

Comparteix aquesta pàgina...