CA | ES | EN

NOTÍCIES

Divendres, 18 de setembre de 2009

Vic prepara un cap de semana multitudinari amb quasi 50 concerts i artistas de renom

El Mercat de Música Viva prepara les seves jornades més multitudinàries. Tradicionalment, el Mercat rep la nit del divendres i el cap de setmana la major part dels 100.000 espectadors que cada any visiten Vic. En la 21ª edició, la fira catalana celebrarà entre el dissabte i el diumenge prop de 50 concerts. Entre d’altres artistas i propostes destaquen la presència de Quimi Portet, Mazoni, Lax’n’Busto, Carles Belda, la coproducció del Mercat d’arrels algerianes Rock de souk, un homenatge a Xesco Boix i el concert de cloenda a càrrec del grup de jazz de Nova Orleans La Vella Dixieland.

L’ex-membre de El Último de la Fila Quimi Portet ja fa anys que camina sol. El cantant i guitarrista ha escollit Vic per presentar el seu setè disc, Viatge a Montserrat, que inclou una quinzena de noves cançons. Portet actuarà el dissabte al Cinema Vigatà, un espai on el mateix dia també es podrà veure i escoltar el concert dels aragonesos de Biella Nuei i els marroquins d’Azawan en una producció del Festival Pirineos Sur i el Festival Boulevard de Casablanca.

Al llarg del cap de setmana es presentaran diverses coproduccions del Mercat i col.laboracions amb d’altres fires i festivals. Rock de souk, per exemple, és una coproducció d’arrels algerianes on ha participat Vic. L’actuació, prevista per demà al recinte del Sucre, està encapçalada per Speed Caravan, Nour (amb Yacine Belahcene) i Rabah Donquishoot. Aquest any, el certamen ha col.laborat també amb d’altres fires catalanes, com Tàrrega i Manresa, i fruit d’aquest treball és Fem sonar les musiquetes, un espectacle que es  resentarà al Centre Cívic Remei-Estadi el dissabte. Acabat aquest concert el mateix escenari acollirà la posada de llarg d’un concert familiar entorn a la Nova Cançó a càrrec de Carles Belda i Sílvia Ricart.

 
Showcases de 25 minuts al Recinte Firal

Seguint la tònica dels dies anteriors, alguns artistes aprofitaran per presentar el seu nou treball discogràfic. A Quimi Portet s’hi sumaran demà Flavio Rodríguez (El Sucre), Ialma i Erika Muñoz, ambdós a la Plaça dels Màrtirs. La Coloma i el Puma, El Nota i El Desván del Duende estrenaran els seus nous compactes, també el dissabte, al Recinte Firal, dintre dels showcases de 25 minuts exclusius per als professionals acreditats.

La nit del dissabte és la que normalment té una major afluència de públic. En aquesta edició es podrà veure a la Plaça Major a Dept., Acousteel Gang, Mazoni i Lax’n’Busto. L’escena emergent de pop rock InVICtro tancarà amb Debolts, Grup TROC, Seb et les Frères, Perlita Groove Band, The Marzipan Man i Latino i Los Llobregantes. I el cicle Diversons de La Caixa, dedicat a les músiques del món, baixarà el teló amb Bloque 53, El Deschave i Marujita.

El diumenge hi haurà pocs concerts. I bona part del protagonisme del Mercat passarà per la Plaça Major de Vic. Des del dissabte a la tarda i el diumenge tot el dia, l’espai acollirà una Fira del Disc amb desenes d’expositors. A la una del migdia, l’escenari més gran de Vic es posarà de nou en marxa per retre un homenatge a Xesco Boix, un músic i cantant que va morir fa 25 anys i al que s’associa al folk de casa nostra i a l’animació infantil. Al concert hi participaran, entre d’altres, Roger Canals, Lluís Pinyot, Amadeu Rosell, Corrandes, Can Cantem, Pep Puigdemont, Jordi Tonietti, Oriol Canals, Ramon Roma i Jaume Barri. A mitja tarda, el Mercat plegarà veles amb un concert de La Vella Dixieland, també a la Plaça Major.

Comparteix aquesta pàgina...