ÀREA PROFESSIONAL
VENDA
D’ENTRADES

APLICACIÓ
DEL MMVV
#MMVV

NOTÍCIES

Dimecres, 29 de maig de 2019

L'ICEC dóna suport al MMVV

El Govern de Catalunya ha acordat avui concedir uns subvenció a l’Organisme Autònom de Fires i Mercats de Vic per a l’organització del Mercat de Música Viva de Vic, que enguany assoleix la seva 31a edició entre el 18 i el 21 de setembre. La subvenció, que anirà a càrrec de l’Institut Català de les Empreses Culturals, del Departament de Cultura, es concedeix per un import màxim de 360.000 €.

Amb aquest ajut, l’ICEC reconeix el paper del Mercat de Música Viva de Vic com a esdeveniment de referència per a tots els sectors de la música del país, així com a pol d’atracció de programadors nacionals i internacionals, que cada any viatgen a la capital d’Osona per la qualitat de les propostes artístiques que s’hi programen i per la capacitat del mercat d’impulsar les contractacions professionals.

Amb prop de 70 concerts programats en aquesta 31a edició i un doble vessant de festival i mercat, el MMVV propicia, d’una banda, una programació artística d’estils molts variats i de caràcter marcadament lúdic i festiu a diferents espais de la ciutat; de l’altra, el MMVV programa activitats i actuacions adreçades als professionals que posen el focus en les estrenes, el rigor i el risc artístic, la personalitat dels intèrprets o bandes i la capacitat d’atracció de programadors nacionals i internacionals. En total, del conjunt de la programació del 2019 un 50% dels grups o solistes programats són catalans; un 25%, de l’estat espanyol i un 25% internacionals.

Com a mercat, el MMVV acull, cada any, més de 750 professionals, dels quals aproximadament un 25% venen de fora de Catalunya. Amb una zona professional ubicada en l’espai de l’Atlàntida i l’objectiu de consolidar-se com a referent internacional i com a fòrum de compravenda de productes i projectes musicals, el Mercat dissenya cada any un programa d’activitats que inclou jornades, rodes de premsa, sessions de treball, speed meetings i trobades de networking, així com presentacions i showcases restringits només per als professionals –entre els quals intèrprets, mànagers, discogràfiques, editors, promotors, periodistes especialitzats, empreses de serveis i programadors. De fet, l’espai professional del MMVV és el punt de trobada principal dels programadors musicals de tota Catalunya, i cada any aconsegueix atraure més programadors internacionals.

En els últims anys, a més, el Mercat ha fet un esforç important d’internacionalització, i participa a les principals xarxes internacionals de música i a festivals, fires i trobades musicals arreu del món. Aquesta presència internacional del MMVV a diversos fòrums musicals ajuda a promocionar la música i les empreses musicals catalanes internacionalment i a exportar projectes musicals a Europa, Canadà i Llatinoamèrica, entre altres.

Comparteix aquesta pàgina...