CA | ES | EN

NOTÍCIES

Dijous, 17 de setembre de 2009

Vic viurà divendres prop de 40 concerts amb Jabier Muguruza, Roger Mas, Marc Parrot, Cris Juanico i Gianmaria Testa al capdavant

El Mercat de Música Viva de Vic viurà demà un dia interessant i ampli d’actuacions. Prop de 40 concerts del 90 previstos fins diumenge tindran lloc el divendres. Entre les propostes destaquen amb força l’homenatge del cantautor Marc Parrot als 50 anys de la Nova Cançó i les actuacions de Roger Mas, Miquel Gil & Manel Camp Trio, Kocani Orquestar, Tomasito, El Tío Carlos, Cris Juanico, Gianmaria Testa, Jabier Muguruza i l’inici de la programació off de l’escena InVICtro.

Marc Parrot, que es va fer popular com El Chaval de la Peca, arribarà demà a Vic després d’estrenar la seva nova aventura musical al Festival Acústica de Figueres. El cantautor repassa en aquest espectacle algunes de les peces més emblemàtiques de la Nova Cançó --Homenatge a Teresa, Noia de porcellana, De mica en mica i El comptador d’estrelles, entre d’altres-- recolzat per una posada en escena senzilla, creada pel director de teatre Ramon Simó, que dóna sentit i coherència al repertori. Actuarà acompanyat de Dani Ferrer, Joan Anton Mas, Marc Prat, Lluís Cartes i Camilo Pérez.

 

Els 50 anys de la Nova Cançó no serà l’únic aniversari que se celebrarà demà al Mercat. El Taller de Músics compleix 30 anys i per commemorar l’aniversari farà una gran festa on presentarà un espectacle de percussió titulat Drum Dreams que integra elements musicals d’arreu del món.

 

Demà, el Mercat acollirà diverses presentacions de disc. Entre d’altres artistes que hi estrenaran treball hi ha Miquel Gil & Manel Camp, El Tío Carlos, Cris Juanico, Txala, Gianmaria Testa, Tomasito i Jabier Muguruza. Sens dubte, l’actuació de Muguruza és una de les més esperades. En aquesta ocasió, l’autor i intèrpret basc presentarà el disc Taxirik ez, ple de textos reivindicatius i combatents. Miquel Gil & Manel Camp es passejaran pel blues, el tango i la samba amb una formació de piano, bateria, contrabaix i veu. I l’italià Gianmaria Testa, un artista de veu ronca i estil refinat, mostrarà a Vic les seves cançons sense massa floritures. El seu últim compacte el va enregistrar en directe a Roma el passat mes de maig.

 

 

Rock, percussió i cançó

 

Cris Juanico també ensenyarà a Vic un nou treball. Es tracta d’un disc trufat d’aires roquers, new age i pop, i referències a la Mediterrània i a la seva terra, Menorca. El Tío Carlos aterrarà al Mercat convertit en un grup de culte del panorama barceloní, amb lletres corrosives i una simbiosi entre el pop i la world music. Txala, un grup de percussió, mostrarà el seu segon disc enregistrat amb la txalaparta, un instrument basc. Tomasito estrenarà Y de lo mío ¿qué?, on aposta pel flamenc-rock. I el cantautor Roger Mas presentarà un nou repertori, en aquesta ocasió més elèctric, encara que no

ha enregistrat les seves noves cançons.

 

Al marge dels concerts del programa oficial, el Mercat tindrà demà altres punts d’interès musical. El Pati de l’Institut del Teatre viurà a la nit l’inici del festival off InVICtro, on es podran escoltar a Els Nens Eutròphics, The Seihos, Ix, U-má i The Gramophone Allstars. InVICtro oferirà més actuacions d’altres grups el dissabte a la nit.

 

El recinte firal acollirà com avui una nova tongada de concerts (de 25 minuts) exclusius per als professionals acreditats al Mercat; és l’espai dels showcases. Entre les actuacions destacaran els valencians The X, que es mouen pel pop electrònic; l’ex- cantant d’Aspid, Bosk, i el grup de la República Txeca Rodinka, que viatja per la música eslava i zíngara.

També de l’Est d’Europa, en concret dels Balcans, és Kocani Orkestar, una fanfàrria integrada per gitanos amb cançons tradicionals que emanen sons i balls de Bulgària, Romania, Sèrbia i Turquia.

Comparteix aquesta pàgina...