CA | ES | EN

NOTÍCIES

Dissabte, 15 de setembre de 2018

Bona participació i èxit de públic a un Mercat de Música Viva que tanca la seva 30a edició amb optimisme

El Mercat de Música Viva de Vic, una de les sis fires estratègiques de la Generalitat de Catalunya, tanca la 30a edició amb 680 professionals acreditats que han assistit a les activitats celebrades del 12 al 14 de setembre a l’Atlàntida. Al llarg dels tres dies s’han celebrat un miler de reunions ràpides a l’àrea de negoci. 100 periodistes de diferents mitjans han cobert informativament el tret de sortida de la tardor musical a Catalunya. Han participat a Vic representants de 17 comunitats autònomes diferents amb major presència de la Comunitat de Madrid, seguida de Galícia i el País Valencià. El Mercat de Música Viva ha atret delegats procedents de 22 països liderats per Argentina, França, Itàlia i Brasil. En percentatge, el 75% de la participació és catalana, un 15% de l’Estat Espanyol i un 9% internacional.

El Mercat ha estat el lloc triat per la presentació de projectes de la temporada que arrenca com els nous guardons musicals de l’Acadèmia Catalana de la Música o el nou disc i gira d’Els Pets. Un conjunt de 700 músics han passat pels 13 escenaris d’un Mercat on Marc Parrot, Joan Miquel Oliver, Clara Peya, Kiki Morente, El Kanka, Perotá Chingó, Alba Carmona, Niño de Elche, Guillem Roma i Chicuelo han estat els concerts amb millor acollida per part de públic i professionals. Entre les propostes internacionals, han sorprès els artistes que han arribat a Vic gràcies a la col·laboració amb socis d’arreu com Leeheemoon & Prelude –amb KAMS-Korea Arts Management Service–, Ko Ko Mo –Eurosonic– i Onda Vaga. El festival Focus Wales han portat al Mercat els grups The Gentle Good, Jack Found i Peggy Sue al Casino. Els festivals portuguesos Ou Tonalidades i MIL Lisboa també han estat a la 30a edició del Mercat.

‘L’Últim camí de Walter Benjamin’, dirigit, composat i arranjat per Juliane Heinemann s’ha endut el Premi Puig-Porret 2018 lliurat abans del concert inaugural del 30è Mercat de Música Viva de Vic. L’espectacle musical-visual recrea els esdeveniments de l’últim dia en la vida del filòsof judeoalemany Walter Benjamin i la seva travessia clandestina dels Pirineus fugint de la persecució nazi.

Comparteix aquesta pàgina...