CA | ES | EN

NOTÍCIES

Dimecres, 16 de setembre de 2009

El Mercat de Vic obre avui amb l'entrega del premi Puig-Porret de la crítica musical

El Mercat de Música Viva de Vic comenta avui a la nit amb el tradicional sopar inaugural on s’entregarà el Premi Puig-Porret de la crítica musical al millor artista dels Països Catalans de l’últim any. A la mateixa gala també es donaran a conèixer els guardons de l'Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya (ARC). El sopar tindrà lloc al restaurant El Serrat del Figaró de Taradell, a les 20.45 hores. Està previst que a l’acte hi assisteixin músics, professionals del sector, periodistes i representants del Mercat i de les institucions públiques.

El Premi Puig-Porret, que arriba a la seva dotzena edició, sortirà d’entre set finalistes de diferents estils: el grup Manel, pel disc Els millors professors europeus (pop rock); Estanislau Verdet, per L’all ho és tot pels anglesos (cançó); Silvia Pérez, pel compacte Will sing Bill Evans (jazz i músiques creatives); Toti Soler, pel disc Vida més alta (folk); Mayte Martín per Alcantar A Manuel (flamenc), i Ferenc (maxi a Kompakt) i The Requesters (concert al Sónar, EP imminent amb Sinnamon), ambdós en l’apartat d’electrònica. En un primer moment optaven al guardó més de 100 músics, a partir de les llistes que elabora un ampli cens de periodistes especialitzats en música. L’elecció final la fa un petit jurat de crítics.

 

El Premi està dotat amb 10.000 euros que atorga la Institució Puig-Porret. Es tracta d’una fundació privada amb seu a Vic, que dirigida per un Patronat, té com a finalitat atendre i protegir els antics treballadors de l’empresa El Tint i col.laborar en tasques ciutadanes d’assistència social, beneficència i de promoció de la cultura.

Comparteix aquesta pàgina...