CA | ES | EN

NOTÍCIES

Dijous, 14 de setembre de 2017

'Leon', el tribut al pare del theremin presentat pel Quartet Brossa i The Pinker Tones, guanya el Premi Puig Porret 2017

 “Leon” del Quartet Brossa i The Pinker Tones s’ha endut el Premi Puig Porret de creació musical del 29è Mercat de Música Viva de Vic. El premi, el més ben dotat de la música catalana amb 10.000 €, s’ha atorgat aquest vespre al Teatre Atlàntida abans del concert d’obertura de Vinicio Capossela i Cabosanroque, que ha comptat amb l’assistència del conseller de Cultura, Lluís Puig i de l’alcaldessa de Vic, Anna Erra.

El projecte és un tribut musical a Leon Theremin l’inventor de l’instrument que porta el seu nom. El jurat ha valorat l’oportunitat d’aquesta efemèride de valor universal i l’excepcionalitat de la interacció d’un quartet de corda amb l’electrònica. També han estat determinants les trajectòries d’ambdues formacions, dos projectes artístics inquiets i valents, així com el  treball musicològic del Quartet Brossa, i el fet que siguin ells qui lideren la proposta.

 

Un biopic musical

L'espectacle s’estrenarà a les portes de 2019, any que marca el centenari de la patent del theremin, considerat el primer instrument de la música electrònica. Constarà d’un seguit de cançons de creació pròpia i paisatges musicals que dibuixaran diversos moments de la vida de Leon Theremin i posaran so, a la manera d’un biopic cinematogràfic, als diversos estats d’ànim d’aquest personatge tan enigmàtic. El quartet de corda interaccionarà de forma profunda amb la música electrònica amb cançons pròpies, sota la producció de The Pinker Tones. 

Comparteix aquesta pàgina...