CA | ES | EN

NOTÍCIES

Dimecres, 16 de setembre de 2009

El mercat de Música de Vic recupera la fira del disc a la Plaça Major

 

Les activitats paral·leles cada cop tenen més pes al Mercat de Música Viva de Vic. A la 21ª edició que comença demà n’hi haurà prop de 40. Entre d’altres, el Mercat recuperarà durant el proper cap de setmana la celebració d’una Fira del Disc. La fira musical catalana organitzarà també una exposició fotogràfica sobre el grup Sau, quan es compleixen 10 anys de la sobtada mort del cantant Carles Sabater, i diverses conferències, presentacions i debats per a professionals acreditats.

 

 

La Plaça Major tornarà a acollir la Fira del Disc després de més d’un any sense fer-se. La cita, amb desenes d’expositors, estarà oberta el dissabte a la tarda i tot el diumenge. Aquí els afeccionats i els col·leccionistes musicals podran comprar, vendre i intercanviar discs, compactes, DVD’s, llibres, pòsters i tot tipus de material musical.

 

L’exposició de Sau s’ha obert avui a la Biblioteca Pública Joan Triadú. Inclou unes quaranta imatges de Martí E. Berenguer, un fotògraf que va acompanyar a Carles Sabater i Pep Sala durant nou anys, entre el 1991 i el 1999. Berenguer es va guanyar la seva confiança i la relació es va anar fent més propera fins aconseguir imatges dels moments més íntims del grup català. Precisament, la majoria de les fotos recullen aquests moments més personals. La mostra, que porta per títol Sau vist, coincideix amb la sortida d’un llibre amb 200 fotos del mateix autor, comentaris i anècdotes d’amics, col·laboradors i periodistes vinculats amb Sau.

 

Activitats per a professionals

Entre el dijous i el dissabte, el Mercat acollirà prop de 40 activitats per a professionals, la majoria d’elles al Pavelló Comercial. Algunes de les més destacades són el IV Congrès Estatal de Sales de Música en directe ACCES, on es debatrà sobre la viabilitat dels espais de música en viu a les ciutats; la reunió de la comissió de música de la Red de Teatros, Auditorios y Circuitos de Titularidad Pública –organitzada per l’INAEM del Ministerio de Cultura-; l’assemblea general de l’Associació per al Desenvolupament de la Música Iberoamericana, i una jornada tècnica de l’Oficina de Difusió Artística de la Diputació de Barcelona (ODA), amb el tema de l’especialització com a estratègia de programació en el municipi. 

 

A més, el Mercat acollirà la I Trobada d’Organitzadors de Festivals Literaris, on es parlarà de les estratègies per a la difusió de la poesia catalana i s’oferirà una panoràmica dels festivals literaris en l’espai cultural català. L’agenda d’activitats professionals comptarà també amb la primera presentació del pla actuació del Consell Nacional de la Cultura i les Arts en l’àmbit de la música,  a més d’un parell de jornades formatives del Digital Music 2.0 i una conferència sobre la regularització de la professió de músic.

 

Les comunitats autònomes d’Andalusia, Aragó, Extremadura, Euskadi, les Illes Balears i Canàries també tindran el seu espai per presentar els seus programes de música. I un grup d’experts i de professionals analitzaran la situació de la música al Marroc. Aquesta trobada inclourà un cicle de documentals musicals al Chill Out del Pavelló Comercial i el concert de Biella Nuei & Azawan amb la proposta Romper el muro.

 

Comparteix aquesta pàgina...