CA | ES | EN

NOTÍCIES

Dimarts, 22 d'agost de 2017

Alberto Montero, Mueveloreina, Senior i el Cor Brutal i Zoo porten el so del País Valencià al Mercat de Música Viva de Vic 

Alberto Montero, Mueveloreina, Senior i el Cor Brutal i ZOO portaran el so del País Valencià a la 29a edició del Mercat de Música Viva de Vic (MMVV), que se celebra del 13 al 17 de setembre. 
ALBERTO MONTERO[14 de setembre, L'Atlàntida] és considerat una de les gemmes del pop-folk contemporani, fruit d’un insòlit i personal talent compositiu que enfonsa les arrels tant en el pop calidoscòpic de Brian Wilson com en la psicodèlia folk de Vainica Doble. La gira Viajeros ofereix per primera vegada l’oportunitat de gaudir de les seves cançons en tota la plenitud, incorporant a la banda la secció de cordes que rubrica els arranjaments que apareixen en discos com "Arco mediterráneo" (BCore, 2015), considerat per publicacions com Le Monde diplomatique un dels deu millors discos del 2016.
MUEVELOREINA [15 de setembre, Sala Pasternak] impulsen un projecte mutant àcid, polític, esteticista i enganxós des de fa aproximadament un any, i tot i que s’hi dediquen a les estones lliures, s’han guanyat un lloc en el panorama. Aquest duo resident a Barcelona s’ha donat a conèixer a partir dels vídeos de cançons de sons encomanadissos (mestissatges de ritmes llatins i electrònics), amb continguts punyents i crítics amb els mals de la societat. És una proposta molt eclèctica, i per això és tan complicat etiquetar-la en un estil, però ells mateixos s’han denominat ‘música electrapical’ (electrònica, trap i tropical).
SENIOR i EL COR BRUTAL [Plaça Major, 16 de setembre] celebren els deu anys de viatge musical conjunt amb un projecte de versions anomenat Valenciana Vol. 1, on adapten música i lletra d’una dotzena de composicions alienes amb l’ajuda de LA SÍNDROME LOMAX, grup de quinze veus entre les més destacades de l’escena musical actual, batejat en honor de l’eminent etnomusicòleg nord-americà.
Torna ZOO [15 de setembre, El Sucre], torna el col·lectiu musical valencià que posà el panorama musical de cap per avall amb el hit “Estiu” i el seu primer disc ‘Tempestes vénen del sud’ la tardor de 2014. ‘Raval’ és el seu esperadíssim segon treball i ‘raval’ és, sobretot, perifèria: l’hàbitat
natural i  particular on Panxo  i els seus han cultivat, “plenets de pols i de pors, buidets de pau i de glòria” i a pesar de tot i com canten a la intro homònima, un “verger deliciós al Raval de la història”.

Presentació de la Plataforma de les Fires dels Països catalans.
El MMVV és una de les sis fires estratègiques de la Generalitat de Catalunya i treballa conjuntament amb les quatre fires de música que existeixen a Catalunya, Balears i País Valencià per tal de fer una presentació pública conjunta mercant els objectius i la promoció conjunta que vol fer-se. Les fires són: Fira B!, Fira de la Mediterrània, Trovam i MMVV.

Comparteix aquesta pàgina...