CA | ES | EN

NOTÍCIES

Dimecres, 7 de setembre de 2016

El MMVV ultima els darrers detalls a una setmana d'arrencar la seva 28a edició

En una setmana arrenca la 28a edició del Mercat de Música Viva de Vic que ahir va presentar un tast de la programació a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm i que ja ha fet el seu primer sold out. El violinista Ara  Malikian ha esgotat totes les entrades a la venda per la presentació  del seu nou disc el proper divendres 16 de setembre a l’Atlàntida. Ahir Moya Kalongo, Sara Pi, Nakany Kanté, Cálido Home, Xavi Alias, Ran Ran Ran, Eva Fernández, Maria Arnal i Marcel Bagès, i Wom van tocar en acústic com a avançament de la programació que omplirà Vic del 14 al 18 de setembre.

Tots ells formen part d’una programació a la que es van incorporar fa un mes Madcon, Amorante, Donallop i Juan Zelada, i que arrenca dimecres 14 de setembre amb el concert d’obertura de Maika Makovski i el Quartet Brossa al Teatre Ramon Muntanyà de l’Atlàntida. La compositora interpretarà els temes del seu nou àlbum Chinook Wind, enregistrat a Bristol, on ha tornat a treballar amb John Parish. El mateix dia s’estrenarà Festa de Balls per Salvar el Món, premi Puig-Porret 2015, el més ben dotat de la música catalana amb 10.000 €, a la Carpa Negra.

Aquesta coproducció del Mercat de Música Viva de Vic i Boogaloo Films és el segon projecte de la companyia La Generació Feliç, sota la direcció de Miguel Ángel Blanca (líder de Manos de Topo) que també en signa el text. Jordi Vilches i Maria G. Vera interpreten aquesta comèdia musical amb música en directe de Joan Colomo, Sara Fontán i Edu Pou (vinculats a Za! La Orquesta del Caballo Ganador o els mateixos Manos de Topo, entre d’altres) on la participació del públic és una peça fonamental per al desenvolupament de la narració. L’endemà a les 19h, abans del concert de benvinguda a càrrec de Joana Serrat, es donarà a conèixer el projecte guanyador del Puig-Porret 2016. Serrat porta a l’Atlàntida Cross The Verge, el seu darrer treball produït per Howard Bilerman (Arcade Fire, Vic Chesnutt). L’endemà al Teatre Atlàntida, Enric Montefusco farà la preestrena dels temes de Meridiana, el seu primer disc en solitari després de la dissolució d’Standstill, que es publicarà el mes d’octubre.

Enguany el MMVV també presenta els treballs de Gossos, Funkystep & The Sey Sisters, Ran Ran Ran, Heather, Antonio Serrano, Kepa Junkera & Los Hermanos Cubero, Myles Sanko, Cálido Home, Marcel Cranc, Connectome, Nico Roig, Gata Cattana, The Zephyr Bones, Alba Molina, Xavi Alías, Astrio i Eduard Canimas.

Pel que fa a artistes internacionals, el Mercat serà el lloc on descobrir el directe dels Metá  Metá (DX 14.09), un dels grups més respectats i sorprenents de la nova escena musical del Brasil que es mou entre el punk rock i el jazz passant per la música d’arrel; el folk electrònic de l’estoniana Maarja Nuut (DX 14.09); la nova revelació del blues del sud d’Europa, el portuguès Frankie Chávez (DJ 15.09) o la gemma de l’africanitat mestissa del franco-camerunès Blick Bassy (DV 16.09).

Escenaris de carrer

Trau, Lax’n’Busto i The Gramophone Allstars seran els encarregats d’omplir la Plaça Major divendres, mentre que el mestissatge d’Animal, La Raíz i Gertrudis tindrà la mateixa missió al Sucre. Dissabte, els vigatans Est Oest i Quimi Portet pujaran a l’escenari de plaça, que tancarà la nova proposta de Delafé. Els noruecs Madcon i els bosnians Dubioza Kolektiv, a l’últim  treball dels quals ha col·laborat La Pegatina, defensaran l’escenari d’El Sucre, que obrirà DJ Wagner Pa.

La programació adreçada al públic familiar es trasllada a l’àrea de l’Atlàntida amb una doble proposta gratuïta i oberta a tothom dissabte al matí. La Carpa Vermella acollirà els concerts dels catalans 2princesesbarbudes i dels gallecs Furious Monkey House.

 

Comparteix aquesta pàgina...