CA | ES | EN

NOTÍCIES

Dilluns, 8 d'agost de 2016

Madcon, Amorante, Donallop i Juan Zelada s'incorporen al cartell de la 28a edició del Mercat de Música Viva de Vic

 • Els noruecs Madcon actuaran al Sucre la nit de dissabte 17 de setembre
• Iban Urizar està darrera del folk experimental d’Amorante
• Donallop actualment prepara la presentació del seu segon disc, Misteris de sa vida
• Girando por Salas porta al MMVV Juan Zelada, una de les promeses del panorama nu soul internacional
• Maika Makovski amb el Quartet Brossa obrirà l’edició d’enguany amb un concert el dimecres 14 de setembre al Teatre Atlàntida
• Alba Molina, Ara Malikian, Xavi Alías, Gossos, Astrio, Enric Montefusco i Eduard Canimas presentaran els seus nous treballs a Vic
• La Sala Pasternak s’incorpora com a nou escenari
• Quimi Portet, Lax’n’Busto, La Raíz o Dubioza Kolektiv, entre d’altres, i emergents com Est Oest o Animal seran els encarregats de fer ballar el públic al Sucre i la Plaça Major
• Dissabte al matí la Carpa Vermella acollirà la programació familiar gratuïta amb els concerts de 2princesesbarbudes i Furious Monkey House
• Amb motiu de la capitalitat de Vic de la cultura catalana, diumenge 18 de setembre al vespre es farà un concert a la Plaça Major amb el nom d’Osona canta Osona, 40 anys de pop rock osonenc

 

El 28è Mercat de Música Viva de Vic ha tancat la seva programació amb la incorporació de Madcon, Amorante, Donallop i Juan Zelada. El duet noruec, responsable d’èxits internacionals com Beggin’ o Don’t worry (editat amb Ray Dalton), portarà el seu so hiperballable a l’escenari del Sucre la nit de dissabte 17 de setembre mentre prepara el llançament del seu nou disc. Amorante [16.09.16] és el projecte en solitari d’Iban Urizar, i s’incorpora a la nòmina d’artistes eusqueres de la present edició amb el seu folk experimental després de formar part de projectes d’improvisació com Bizarra o Mengele Quartet; del pop-rock dels grups de Joseba Irazoki o Rafa Rueda, i del folk amb Joseba Tapia. Donallop [15.09.16] és el duet mallorquí format per Pere Bestard i Joana Pol, que porten al MMVV el seu segon disc d’estudi, Misteris de sa vida, enregistrat pel productor Paco Loco. Juan Zelada [16.09] és un dels músics més prometedors de nu soul de l’escena internacional i l’aposta de Girando por Salas. La seva carrera va començar a Londres on va arribar a ser el teloner d’Amy Winehouse a la gira Back to Black. Medeiros/Lucas actuaran a l’Auditori Atlàntida [16.09.16] gràcies a l’acord de col•laboració amb el cicle portuguès OuTonalidades que implica també l'actuació d'un grup local a terres portugueses.
Tots ells formaran part d’un programa que arrencarà amb el concert d’obertura de dimecres 14 de setembre al Teatre Atlàntida, de la mà de Maika Makovski amb el Quartet Brossa. La compositora interpretarà els temes del seu nou àlbum Chinook Wind, enregistrat a Bristol, on ha tornat a treballar amb John Parish. Joana Serrat durà a l’Auditori Atlàntida dijous 15 de setembre els temes de Cross The Verge, el seu darrer treball produït per Howard Bilerman (Arcade Fire, Vic Chesnutt). L’endemà al Teatre Atlàntida, Enric Montefusco farà la preestrena dels temes de Meridiana, el seu primer disc en solitari després de la dissolució d’Standstill, que es publicarà el mes d’octubre.
Enguany el MMVV presenta els treballs de Gossos, Funkystep & The Sey Sisters, Ran Ran Ran, Heather, Antonio Serrano, Joana Serrat, Enric Montefusco, Kepa Junkera & Los Hermanos Cubero, Myles Sanko, Cálido Home, Marcel Cranc, Connectome, Nico Roig, Gata Cattana, The Zephyr Bones, Alba Molina, Ara Malikian, Xavi Alías, Astrio i Eduard Canimas.
L’estrena del premi Puig-Porret, Festa de Balls per Salvar el Món, una obra de La Generació Feliç, de Miguel Ángel Blanca amb Jordi Vilches i María G. Vera amb música de Joan Colomo, Sara Fontán i Eduard Pou, tindrà lloc dimecres al vespre a la Carpa Negra. Aquesta comèdia musical participativa planteja en clau de ciència-ficció les coreografies pop que han provocat canvis en la història de la humanitat.
Després de la gira commemorativa 22, Gossos han entrat a l’estudi per enregistrar un tretzè treball de to tant reivindicatiu com festiu. El resultat s’estrena al Mercat de Música Viva de Vic divendres 16 de setembre al Teatre l’Atlàntida, el mateix recinte que acollirà el concert on Alba Molina retrà homenatge als seus pares amb Alba canta a Lole y Manuel dues figures imprescindibles per entendre l’avantguarda del flamenc (DJ 15.09.16). El violinista Ara Malikian, un dels artistes més lliures, inquiets i hiperactius del panorama musical mundial, també ha escollit el Mercat per presentar el seu nou disc (DV 16.09). L’antifolk dels Ran Ran Ran i el neopunk de Heather es desplegaran a la Jazz Cava (DX 14.09.16). El soul orgànic i elegant de Myles Sanko arriba amb nou treball després de Forever Dreaming (DJ 15.09.16), Astrio presentarà la seva darrera mutació a la Carpa Vermella (DJ 15.09) mentre Eduard Canimas ho farà el mateix dia però una mica abans a la Carpa Negra. Xavi Alías i el seu món interior carregat de poètica i ironia trobaran el seu lloc a la Jazz Cava (DJ 15.09).
Pel que fa a artistes internacionals, el Mercat serà el lloc on descobrir el directe dels Metá Metá (DX 14.09), un dels grups més respectats i sorprenents de la nova escena musical del Brasil que es mou entre el punk rock i el jazz passant per la música d’arrel; el folk electrònic de l’estoniana Maarja Nuut (DX 14.09); la nova revelació del blues del sud d’Europa, el portuguès Frankie Chávez (DJ 15.09) o la gemma de l’africanitat mestissa del franco-camerunès Blick Bassy (DV 16.09).


Escenaris de carrer

Trau, Lax’n’Busto i The Gramophone Allstars seran els encarregats d’omplir la Plaça Major divendres, mentre que el mestissatge d’Animal, La Raíz i Gertrudis tindrà la mateixa missió al Sucre. Dissabte, els vigatans Est Oest i Quimi Portet pujaran a l’escenari de plaça, que tancarà la nova proposta de Delafé. Els noruecs Madcon i els bosnians Dubioza Kolektiv, a l’últim treball dels quals ha col•laborat La Pegatina, defensaran l’escenari d’El Sucre, que obrirà DJ Wagner Pa.
La programació adreçada al públic familiar es trasllada a l’àrea de l’Atlàntida amb una doble proposta gratuïta i oberta a tothom dissabte al matí. La Carpa Vermella acollirà els concerts dels catalans 2princesesbarbudes i dels gallecs Furious Monkey House.
 

 

 

Comparteix aquesta pàgina...