NOTÍCIES

Dilluns, 13 de juny de 2016

El MMVV presenta la seva programació i un nou model de mercat per 2016

El 28è Mercat de Música Viva de Vic enguany arrencarà un dia abans. De dimecres 14 a diumenge 18 de setembre la capital d’Osona tornarà a ser el nucli de la indústria musical del país. Aquesta edició incorpora un canvi fonamental: tota l’activitat professional es trasllada del Sucre a l’Atlàntida, on es concentraran, també, tots els concerts de l’MVLab. Aquestes i altres novetats de l’edició 2016 han estat explicades avui al migdia a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm per l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, i el director artístic del mercat, Marc Lloret, acompanyats pel conseller de Cultura, Santi Vila i el diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Juanjo Puigcorbé.

Aquest canvi de model pretén optimitzar els recursos amb els que es treballa i ve avalat per l’opinió de diversos agents del sector de la música, així com per l’assistència a fires internacionals punteres. L’objectiu és facilitar el networking entre empreses, artistes i programadors. Alguns dels canvis més significatius són:

L’activitat professional començarà i acabarà un dia abans, arrencarà dimecres i finalitzarà dissabte al matí.

L’Atlàntida serà el punt de reunió professional del MMVV, on es duran a terme les conferències, speed meetings, taules de treball, presentacions i concerts. També hi haurà una àrea expositiva destinada, principalment, a institucions.

 

S’avança l’hora dels concerts de l’MVLab, que arrencaran a les 18:30h.

Tots aquests canvis no afecten les dues línies de programació: l’MVLab i la de Festival. Pel que fa a aquesta última, la programació no variarà la tradicional cita al Sucre i a la Plaça Major les nits de divendres i dissabte.

La programació OFF, que en els últims anys s’ubicava en un escenari a la Plaça de la Catedral, es trasllada a la Plaça dels Màrtirs. Allà, divendres i diumenge al matí, l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) programarà els concerts de celebració del seu 15è aniversari. El dijous a la nit hi actuaran els grups de Les Cases de la Música, el dissabte serà el torn del concurs Sona 9, i el diumenge a la tarda el de VicSona.     

Amb motiu de la capitalitat de Vic de la cultura catalana, diumenge 18 de setembre al vespre es farà un concert a la Plaça Major amb el nom d’Osona canta Osona, 40 anys de pop rock osonenc. Aquest concert reunirà en un mateix escenari 150 alumnes d’escoles de música d’Osona i la banda Astrio.

Tanmateix, els concerts de l’MVLab  busquen obrir-se al públic general amb un preu únic de 3€ per a tots i cadascun dels concerts de dijous i divendres als escenaris de l’Atlàntida i entrada lliure a tots els concerts de dimecres, tret de l’espectacle inaugural.

D’altra banda, com a novetat d’enguany, s’estrena el Concurs de Músics al Carrer. El grup més votat pel públic obtindrà com a premi actuar a un dels escenaris de la Festa Major de Vic 2017. El sistema de votacions es farà a través d’Instagram. Tots els usuaris d’Instagram que hi vulguin participar només hauran de fer-se seguidors del perfil del Mercat de Música Viva de Vic durant els dies de festival i penjar una foto amb el grup que més els agradi dels que actuen al carrer, que, òbviament, portaran un rètol visible amb el seu nom.

La Sala Pasternak, amb concerts de dimecres a divendres a les 00:30h, se suma al mapa d’escenaris de l’edició d’enguany amb les actuacions de Moya Kalongo, Flamingo Tours i  The Prussians. Aquesta sala serà també el punt de trobada de nit dels professionals acreditats.

Programació

L’espectacle inaugural anirà a càrrec de Maika Makovski amb el Quartet Brossa. La compositora interpretarà dimecres 14 de setembre al Teatre l’Atlàntida els temes del seu nou àlbum “Chinook Wind”, enregistrat a Bristol, on ha tornat a treballar amb John Parish.

Enguany el MMVV presenta els treballs de Gossos, Funkystep & The Sey Sisters, Ran Ran Ran, Heather, Antonio Serrano, Joana Serrat, Enric Montefusco, Kepa Junkera & Los Hermanos Cubero, Myles Sanko, Cálido Home, Marcel Cranc, Connectome, Nico Roig, Gata Cattana, The Zephyr Bones, Alba Molina, Ara Malikian, Xavi Alías, Astrio i Eduard Canimas. L’estrena del premi Puig-Porret ,“Festa de Balls per Salvar el Món”, de Miguel Ángel Blanca, Edu Pou, Sara Fontán i Joan Colomo, tindrà lloc dimecres al vespre a la Carpa Negra. Aquest musical participatiu posa en escena, amb la col·laboració del públic, diferents coreografies en una 'festa per salvar el món' a través de la música sota una premissa basada en la convicció que hi ha cançons que han marcat el curs de la història.

CONSULTEU AQUÍ TOTA LA PROGRAMACIÓ 

 

 

 

Comparteix aquesta pàgina...