CA | ES | EN

NOTÍCIES

Dissabte, 19 de setembre de 2015

Balanç provisional del MMVV '15

El Mercat de Música Viva de Vic (MMVV) arriba a l’equador de la seva programació i activitat a bon ritme. Després de la jornada inaugural de dijous i d’una intensa activitat de llotja i de concerts en la jornada de divendres, avui la programació desplega les seves darreres sorpreses, amb les estrenes de Bikimel, Cadena Tròfica, Bremen, La Soul Machine, Egon Soda, Inspira o Pistola; i els esperats concerts de Ramon Mirabet, que avançarà temes del seu proper treball d’imminent publicació, o de Michelle Shocked & Lach, que ja ha exhaurit les localitats.

Si divendres va ser un dia de pes en la programació musical, les activitats a la Llotja van acollir les presentacions i trobades més importants de la present edició: segona jornada de l’European Forum of Worldwide Music Festival (EFWMF), que per primera vegada reuneix a Vic tots els certàmens europeus de músiques del món; la presentació del Pla Integral de la Música del Departament de Cultura de la Generalitat a les entitats i associacions professionals del sector, per la seva avaluació; o els ja habituals Speed Meetings que fomenten la compra de de propostes de música en viu.

Professionals acreditats
Les xifres de la present edició pel que fa referència a professionals acreditats parlen d’una bona salut del MMVV com a aparador i espai de negoci del sector musical: 711 professionals (182 dels quals són periodistes) de 405 entitats (92 mitjans de comunicació), provinents de Catalunya (468 acreditats; 65% del total), de la resta de l’Estat (167 acreditats; 23%) –presència d’11 comunitats autònomes- i 76 professionals (gairebé un 11%) arribats de 26 països d’Europa i Amèrica Llatina principalment, però també dels EUA, Canadà, Corea del Sud, Cap Verd o Marroc, per exemple. Cal destacar un petit augment entre els programadors internacionals en bona part motivat per la celebració del EFWMF, que ha portat a la capital d’Osona directors de festivals i esdeveniments rellevants en l’àmbit de la música. A banda de seguir la programació, els professionals (programadors, promotors, agents i managers) han participat activament a les activitats professionals a la llotja, així com dels Pitchings –format en que s’han presentat alguns projectes- i dels Speed Meetings, amb més de 1000 reunions celebrades entre divendres i dissabte.


Festival MMVV, itineraris artístics i descobertes
Superada la programació de divendres sense incidències remarcables, aquesta nit el pop – rock s’apoderarà de nou de la Plaça Major de Vic amb els concerts d’Obeses, Els Amics de les Arts i Nyandú, que a més seran retransmesos per 17 televisions locals de tot Catalunya gràcies a la producció de La Xarxa en directe. Tres grups joves amb gran poder de convocatòria que portaran la vessant de festival que té aquesta cita musical al seu moment àlgid, i que se sumaran a les més de 25 actuacions de la nit si comptem tots els espais del Mercat i de l’Off –avui centrat en el Sona 9.
Si l’afluència al carrer és massiva –especial menció als concerts de Plaça Major de divendres, molt plens des del primer moment i amb el punt àlgid durant l’actuació d’Els Catarres; o el concert de La Pegatina a l’escenari del Sucre—, la participació de públic i professionals als espais de pagament del MV Lab ha estat més que satisfactòria les dues primeres nits, gràcies en bona part a una programació estructurada en 5 itineraris artístics que marquen a l’espectador un recorregut molt clar, endreçat i localitzat en espais concrets al voltant de la zona de l’Atlàntida, on es localitzen les actuacions de sala. La venda d’abonaments ha augmentat substancialment respecte de l’any passat. L’organització del MMVV no està en situació de donar xifres definitives de venda del conjunt de concerts, abans de la darrera nit, però la dinàmica és bona i l’aposta de la descoberta per part de la direcció artística es manifesta en el fet que, més enllà dels grans noms o de les propostes més consolidades, les apostes de risc del cartell estan tenint una bona afluència de públic.


'Càsting de balls per canviar el món', Premi Puig-Porret 2015
Càsting de balls per canviar el món. Musical de Pop Ciència Ficció Participatiu, dirigit per Miguel Angel Blanca, Edu Pou, Sara Fontán i Joan Colomo, s’ha endut el premi Puig-Porret 2015, dotat amb 10.000 euros, que es va fer públic en el marc del concert inaugural de la 27ª edició del Mercat de Música Viva de Vic. L’espectacle s’estrenarà en el MMVV 2016 i ha estat escollit pel jurat del premi també pel seu valor “sorprenent i participatiu, amb esperit lúdic i sentit de l’humor”. Es tracta d’un espectacle multidisciplinar que, partint dels èxits de la ràdio fórmula, proposa una posada en escena formalment arriscada.

Comparteix aquesta pàgina...