CA | ES | EN

NOTÍCIES

Dissabte, 20 de setembre de 2014

Més de 40 concerts i nombroses activitats professionals ompliran el Mercat de Música Viva de Vic avui i demà

El Mercat de Música Viva de Vic viu avui i demà les jornades més intenses d’activitats professionals, durant el matí, i de concerts, a partir del vespre.

Divendres 19

Els concerts de la programació professional de demà de l’MVLab al Teatre de l’Atlàntida són els de Marlango i Kepa Junkera. Marlango tocarà els temes del seu disc nou “El porvenir” i el basc Kepa Junkera farà el seu particular homenatge a la trikitixa a partir del seu nou i últim disc.   

Igualment, demà actuaran a l’Auditori de L’Atlàntida, la pianista alemanya Johanna Borchert, Anna Roig i l’ombre de ton chien que ja ha exhaurit les entrades i Raúl Rodríguez, que arranca en solitari amb el disc “Razón de son”. A les carpes Vermella i Negra, estan previstes les actuacions de Toni Xuclà, Celeste canta Antonio Machín, els holandesos  Bruut! i els luxemburguesos Say Yes Dog.

A la Jazz Cava, estan previstos els concerts dels argentins Pérez, el dúo català Germa Aire i els mallorquins Beach Beach.

A la Plaça Major actuaran Joana Serrat, amb temes del seu darrer disc “Dear Great Canyon”, els esperats Manel, en el que serà el seu penúltim concert de gira, i Joan Colomo; mentre que a El Sucre, hi tocaran els grups Eskorzo, Bongo Botrako i el Instituto Mexicano del Sonido.

Com a particularitat d’enguany, el guanyador del Premi Puig-Porret de l’any passat, Xavi Lloses, s’instal·la al Temple Romà, que esdevé escenari del Mercat excepcionalment. Estrenarà demà el seu projecte “Nautilus Lab”, (Orgue de bombolles), una instal·lació-concert-instrument posa en escena L'orgue aquàtic, un instrument d’aigua i llum.
 

Dissabte 20
De la programació professional d'avui del MVLab, destaquen les estrenes de Raimundo Amador, amb "La leyenda del  del gitano eléctrico", espectacle que va acompanyat de projeccions que recullen escenes de la vida d'aquest artista; i d'Adrià Puntí, que ja ha venut totes les entrades davant l'expectació generada per l'avançament de temes nous que avui farà del seu futur disc, previst per a finals d'any després de 10 anys de silenci discogràfic.

A l'Auditori de L'Atlàntida, trobarem avui Salao; Pau Vallvé, que estrena gira nova acompanyat per Jordi Casadesús (La Iaia) i Os meus shorts. A les carpes Vermella i Negra: La Cafetera Roja, Marwan i Cheetha Brava, d'una banda i, Féloche, Marc Parrot, que presenta l'espectacle "Sortir per la finestra" i Ckekara. A la Jazz Cava, les actuacions de Brighton 64, De la Puríssima i Els Mambo Jambo, amb localitats ja esgotades, tancaran els concerts del MVLab.
 
Els concerts més festius ompliran la Plaça Major. Els grups que actuen avui són La Fundación Tony Manero, els esperats Els Pets, que tornen després d'haver cancel·lat el seu concert en l'edició passada del MMVV i La 33. A El Sucre, tocaran els grups Homes Bala, Rapsusklei & flow Fanatics i Dj Vadim.

Avui a la Plaça de la Catedral s'estrenarà també l'escenari Atlantic Connection, en complicitat amb el que portarà el mateix nom ja previst en el WOMEX 2014 (Santiago de Compostel·la). Tocaran Primitive Reason, pioner del crossover portuguès; el grup basc de folk Oreka TX i els gallecs O sonoro maxin.


Les activitats professionals de l’MVLab
Com avui, el Recinte Firal i el VIT seran les seus de les activitats professionals al llarg de tot el matí de demà. Entre d’altres, hi haurà una taula rodona i una conferència sobre l’univers de l’instrument musical, organitzat per Fira Music, fira sobre d’instrument nous i de segona mà que s’instal·la per primer al Mercat de Música Viva de Vic; i la presentació, com ja és habitual, del programa musical d’Euskadi per una delegació del govern basc, acompanyada del showcase del grup Mursego.

Després de la jornada d’ahir, hi haurà la segona ronda d’speed meetings entre professionals, que tenen com a objectiu impulsar la compra venda de música en directe.

 

Comparteix aquesta pàgina...