CA | ES | EN

NOTÍCIES

Dimecres, 17 de setembre de 2014

Roger Mas i Benjamim Taubkin revisiten junts el repertori del cantautor català en el concert inaugural del 26è Mercat de Música Viva de Vic

El cantautor Roger Mas i el compositor i pianista brasiler Benjamim Taubkin seran els encarregats d’obrir la 26a edició del Mercat de Música Viva de Vic, que tindrà lloc demà 18 de setembre al Teatre de l’Atlàntida de Vic (20.00 h). Els dos artistes han presentat aquest matí a L’Atlàntida de Vic el concert, juntament amb Montserrat Rovira, regidora de Fires i Mercats de l’Ajuntament de Vic, i Marc Lloret, director artístic del Mercat de Música Viva de Vic.

Es tracta d’un duo inèdit i original que neix del treball i la motivació de la direcció artística del MMVV. Lloret ha destacat que aquest concert “representa perfectament el projecte del Mercat: aposta per la fusió de dues cultures musicals, l’objectiu de les quals és crear un llenguatge nou”. I és que, enguany, el concert inaugural posa sobre l’escenari una col·laboració musical internacional entre Catalunya i Brasil, entre Vic i São Paulo .

Benjamim Taubkin és una de les figures destacades del panorama musical brasiler. Actiu ja des dels 18 anys, Taubkin va iniciar-se en el jazz i la bossa nova, estils que ha anat diversificant i enriquint amb les diferents i molt nombroses col·laboracions que ha dur a terme a llarg de la seva carrera (Orquestra Popular de Càmara, el grup Moderna Tradição, la formació de música tradicional Abaçaí, el quartet de jazz Trio + 1, el percussionista Adriano Adewale, la ballarina contemporània Bruna Nascimento, etc.).

Després de diverses col•laboracions en el passat, finalment Roger Mas i Benjamim Taubkin duen a terme aquest projecte comú, que combina l’extrema sensibilitat pianística del músic de São Paulo i la veu inconfusible de Roger Mas. Junts, revisaran el repertori musical del cantautor català, a partir dels ritmes i les harmonies arribades de terres brasileres de la mà d’aquest artista tan eclèctic, inspirat i camaleònic.

Mas i Taubkin interpretaran nou cançons, set de les quals són composicions de l’artista català. “Són les meves cançons, però amb diferències subtils. A partir de la melodia original, en Benjamim aporta nous ritmes provinents del Brasil i que van més enllà de la bossa nova i la samba”, ha explicat en Mas.

Els dos artistes no descarten tenir una continuïtat junts, així com també s’han mostrat entusiastes davant l’idea de gravar i poder recollir la seva col•laboració en un disc. “Particularment, no en tinc prou”, ha declarat en Mas.

Passos previs en el Mercat
Durant la roda de premsa, Roger Mas ha recordat el seu pas previ pel Mercat, al 2001, quan va presentar el seu 3er disc a la Jazz Cava. Un record que guarda amb estima perquè “a partir de llavors vaig poder viure només de la música”. Igualment, Taubkin també ha passat prèviament pel Mercat, quan va tocar amb un col·lectiu sudamericà convidat al 2007. 

 

Comparteix aquesta pàgina...