CA | ES | EN

NOTÍCIES

Divendres, 28 de febrer de 2014

Els Premis Enderrock 2014 premien els 25 anys de trajectòria del Mercat de la Música Viva de Vic

El Mercat de Música Viva de Vic ha vist recompensada la seva llarga trajectòria en la industria musical catalana. En l’edició d’enguany dels Premis Enderrock - Premis de la Música Catalana, el Mercat ha rebut el reconeixement a la tasca feta durant els seus 25 anys d’història, tasca que l’ha convertit en punt de trobada imprescindible per al sector musical.

El MMVV va rebre aquest distintiu en un acte celebrat el passat dimarts 25 de febrer a l'Arts Santa Mònica de Barcelona. El Mercat va compartir aquest reconeixement amb d’altres actors de la indústria musical catalana, com el segell discogràfic Blanco y Negro (30 anys), els festivals Anòlia (25 anys), Altaveu (25 anys) i Sónar (20 anys), la productora i promotora de concerts WAM Produccions (20 anys) i el segell i promotora Houston Party Music (15 anys).

Grups musicals premiats en la 16a edició 

Els ja tradicionals Premis Enderrock 2014 - Premis de la Música Catalana també han premiat els grups musicals catalans del moment. Així, Els Catarres han sigut els grans triomfadors dels Premis Enderrock 2014 per votació popular, que ha obtingut cinc guardons: millor artista, millor disc de pop-rock, millor cançó, millor lletra i millor portada.

El Petit de Cal Eril i Miquel Abras & Cesk Freixas han guanyat les categories de cançó, i Ebri Knight i els Quicos s'han emportat els premis de folk. Per una altara banda, Obrint Pas s’ha fet amb el premi al millor directe, Oques Grasses al grup revelació, Els Amics de les Arts al millor DVD; Blaumut al a millor clip i Bongo Botrako al millor artista en altres llengües.

En la categoria de jazz destaquen Gemma Abrié + Vicens Martín Dream Big Band, amb dos premis; David Pastor i Jamboree Big Latin Band. En l'àmbit de clàssica, els més votats han estat Pau Codina, millor directe i millor nova proposta, Brossa Quartet de Corda i David Alegret.

Nit Enderrock dels Premis de la Música Catalana: 13 de març al Teatre Municipal de Girona

La gala de la setzena edició dels Premis Enderrock 2014 - Premis de la Música Catalana se celebrarà el dijous 13 de març al Teatre Muncipal de Girona. La gala inclourà un homenatge a Francesc Pi de la Serra, pels seus 50 anys damunt dels escenaris. Aquest guardó ha estat atorgat per la crítica i per votació popular.

La nit dels Premis Enderrock 2014 comptarà amb les actucaions en directe de Els Catarres, La Troba Kung-Fú, Txarango, La iaia i Gerard Quintana amb Xarim Aresté. 

Comparteix aquesta pàgina...