CA | ES | EN

NOTÍCIES

Dijous, 12 de setembre de 2013

Més de 20 concerts i nombroses activitats professionals ompliran el Mercat de Música Viva de Vic aquest divendres 13

 - Es cancel•la el concert d’Els Pets de divendres a les 21h a l’Atlàntida

- Oques Grasses, Che Sudaka i Macaco ompliran la Plaça Major

- Maria Coma, guanyadora del Premi Puig-Porret 2012, presentarà a l’Auditori de l’Atlàntida el seu nou disc Celesta, a partir d’instruments BaschetEl Mercat de Música Viva de Vic viurà demà una de les jornades més esperades, amb multitud d’activitats professionals durant el matí i concerts a partir del vespre.

Els concerts de la programació professional de l’MVLab a l’Atlàntida són els de la Maria Coma, guanyadora del premi Puig-Porret 2012, Llibert Fortuny i Diego Amador, Seward i Carmen Souza. A les carpes vermella i negra hi haurà Zenzile, Giulia Valle “Líbera”, Electric Gozarela, The Digital Turbans, Rozalén i Marinah y los Argonautas. Després de 10 anys amb Ojos de Brujo, Marinah inicia la seva carrera en solitari amb el disc El baile de las horas que presenta al Mercat. A la Jazz cava hi veurem en Pepino Pascual, Gari i Le Parody.

Els concerts més festius ompliran la Plaça Major. Els grups que hi actuen divendres són Oques Grasses, Che Sudaka i Macaco. Al Sucre, hi tocaran els grups Audience, Xoel López, Standstill i The Suicide of Western culture.

A l’OFF Mercat - Sona 9 de la Plaça de la Catedral s’hi veuran els concerts de The Crab Apples, Barralliure!, La Senyoreta descalça i Empty Cage.

La nota més dissortada de la jornada de divendres és l’anul•lació del concert d’Els Pets, que presentaven el seu nou disc “Àrea petita” per indisposició del cantant, Lluís Gavaldà.

Les activitats professionals de l’MVLab

El Recinte Firal i el VIT seran les seus de les activitats professionals al llarg de tot el matí de demà. Hi haurà, per exemple, la reunió de la comissió de música de la red de teatro, la Jornada Nous models de negoci. Apps&Music organitzada pel Servei de Desenvolupament empresarial del Departament de Cultura, la trobada de l’Acadèmia catalana de la música i una sessió informativa de l’Institut Ramon Llull. A més, hi haurà la segona ronda d’speed meetings, que tenen com a objectiu impulsar la compra venda de música en directe.

Xavier Lloses guanya el premi Puig-Porret 2013
El projecte ‘Nautilus Lab’ del compositor i pianista Xavier Lloses ha estat el guardonat amb el Premi Puig-Porret 2013 que s’ha lliurat durant la Festa de Celebració dels 25 anys del Mercat de Música Viva de Vic (MMVV). El premi, que distingeix el millor projecte de creació musical, té l’objectiu de facilitar la producció d’un espectacle de música en directe que s’estrenarà en la següent edició del MMVV. Atorgat per la Fundació Puig-Porret, manté la dotació econòmica de 10.000 euros, convertint-lo en el premi musical més important del país.

Comparteix aquesta pàgina...