ÀREA PROFESSIONAL
VENDA
D’ENTRADES
APLICACIÓ
DEL MMVV
#MMVV

NOTÍCIES

Divendres, 9 de juny de 2017

Vinicio Capossela i Cabo San Roque obriran el 29è Mercat de Música Viva de Vic

 

 

L’Atlàntida torna a ser la seu de l’activitat professional, que arrenca dimecres 13 de setembre i s’allarga fins dissabte al migdia

Els programadors públics catalans i estatals seran al centre d’un MMVV que és un important pol de contractació musical pública de l’Estat

Més d’un 20% de la programació correspon a artistes internacionals, amb una presència especial de músics italians

Núria Graham, Xarim Aresté,The Unfinished Sympathy, The Gramophone Allstars Big Band, Xavier Baró, Dani Nel·lo, Christina Rosenvinge, i Oriol Roca, entre d’altres, estrenaran material al Mercat

Maria Rodés presenta a l’Auditori Atlàntida el projecte guanyador del Premi Puig-Porret 2016

 

El Mercat de Música Viva de Vic (MMVV) presenta la programació de la seva 29a edició, on actuaran fins una seixantena d’artistes procedents d’arreu del món, la tercera part dels quals ho farà amb novetats i estrenes. És el segon any consecutiu en què el MMVV concentra tota la seva activitat professional a l’Atlàntida, després per part de professionals i públic del trasllat des del recinte firal d’El Sucre.

Així doncs, l’activitat estrictament professional arrencarà dimecres 13 de setembre i acabarà dissabte 16 al migdia, mentre que la de festival s’allargarà fins diumenge 17, reservant, com sempre, les propostes més populars pels espais multitudinaris de Plaça Major i Sucre. Tot i així, l’aposta del MMVV per fer arribar al major nombre de persones possible la totalitat de la seva programació es renova un any més: les entrades als concerts de pagament es mantenen a un preu únic de 3€ per al públic general, i dimecres 13 tots els concerts són d’accés gratuït.

Una programació diversa i desacomplexada

El MMVV aposta per una programació artística diversa i desacomplexada que combina tant l’emergència com la comercialitat al servei de les necessitats dels programadors públics i privats del país. Aquesta confiança en un ventall d’estils, el més ampli possible sense oblidar les propostes més tranversals i perifèriques, continua sent el segell distintiu d’un MMVV que ofereix el millor dels festivals en el marc d’un mercat. La vocació de servei envers els professionals de la programació fa que el mercat acoti el nombre de concerts a no més de seixanta, tant per ajustar-se al nombre de programadors com a la seva capacitat d’assistir a concerts.

Enguany, el MMVV compta amb artistes procedents de Noruega, els Estats Units, Regne Unit, Cuba, Veneçuela, Portugal, Hongria, França i, especialment, d’Itàlia donant continuïtat a les jornades professionals celebrades al mes de maig, dedicades a aquest país. A més, continua sent plataforma de llançament de les produccions d’altres comunitats autònomes i un dels principals mercat que assumeix aquesta funció a l’Estat.  

Dijous 14 de setembre l’italià Vinicio Capossela i els catalans Cabo San Roque signaran l’espectacle inaugural del 29è MMVV a l’escenari del Teatre Atlàntida: un repàs al repertori de Capossela amb la maquinària dels catalans.

Després de més de 10 anys d’amistat i admiració mútua, i diferents col·laboracions puntuals en discs i concerts —com al festival Temporada Alta—, desembarcaran a l’escenari de l’Atlàntida amb una gran part de les màquines sonores construïdes per Cabo San Roque, per interpretar, trillar i destriar cançons dels 25 anys de carrera de Vinicio Capossela i alguna sorpresa més creada per l’ocasió. Els acompanyarà Asso Stefana, guitarrista de Vinicio Capossela, PJ Harvey, i Guano Padano.

També seran nous els treballs que presentaran Christina Rosenvinge, Núria Graham, The Unfinished Sympathy, The Gramophone Allstars Big Band, Xarim Aresté, Xavier Baró, Dani Nel·lo, Oriol Roca, Saïm, Mueveloreina, Carmen Boza, Tu recuerdo y yo i Sara Terraza.

El 50,8% de la programació del Mercat està format per artistes catalans, mentre que els que procedeixen d’altres comunitats autònomes sumen prop d’una quarta part del total amb noms com Amorante, Alberto Montero, Guadi Galego, Izaro, Jansky o Sandra Bernardo.

En el capítol d’artistes internacionals, podrem escoltar la banda plurinacional The Ephemerals; el noruec Albert af Ekestam; els veneçolans La Vida Bohème; els portuguesos Memória de Peixe; els britànics Mamas Gun; el nord-americà Max Garcia Conover; la franco-cubana La Dame Blanche; els francesos Mo’ Kalamity, els hongaresos Santa Diver o, procedents d’Itàlia: Bruno Belissimo, España Circo Este, Fabrizio Cammarata, Gli Sportivi o Talco.

La Plaça Major acollirà divendres 15 la presentació en solitari de Dolo, Ramon Mirabet i Muchachito. L’endemà s’obrirà als directes de Pavvla, La Iaia i Senior i el Cor Lomax. L’escenari del Sucre comptarà el primer dia amb la música de Zoo i Talco, mentre que dissabte 16 s’hi podrà veure en concert Duende Josele, Txarango i Doctor Prats.

 

Estrena de Maria Rodés, Premi Puig-Porret 2016

Dimecres 13 de setembre s’estrena a l’Auditori l’Atlàntida el projecte musical de Maria Rodés, guanyador del Premi Puig-Porret 2016, que ha cristal·litzat en un disc  enregistrat i produït a vuit mans amb Juan Berbín, Josep Maria Baldomà i Nico Roig, que veurà la llum el proper mes de setembre.

L’espectacle gira al voltant de Lluís Rodés —tiet besavi de la compositora, astrònom, meteoròleg i director de l’Observatori de l’Ebre entre 1920 i 1939— i compta amb el suport del Memorial Democràtic, el centre d’art “Lo Pati” i l’Observatori de l’Ebre. Recrearà el transcurs d’una nit a través d’un repertori de cançons i passatges musicals inspirats en la vida i l’obra de l’astrònom, on el treball d’il·luminació jugarà un paper destacat.

La recepció de propostes musicals per als Premi Puig-Porret 2017 està oberta fins el 8 de setembre.

 

Els escenaris del Mercat

Els escenaris del Mercat són nou: Plaça Major, Sucre, Plaça Màrtirs —amb programació gratuïta— Teatre Atlàntida, Auditori Atlàntida, Carpa Vermella, Carpa Negra, Jazz Cava, Pasternak —amb entrada de pagament o acreditació—.

La Sala Pasternak i la Plaça dels Màrtirs tornen a ser escenaris oficials del Mercat: el primer, tancarà les nits de dimecres a divendres amb el darrers concert dels professionals seguit del Club MV, i el segon, la programació OFF, que enguany correrà a càrrec de les Cases de la Música, l’ESMUC el concurs Sona 9, que hi celebrarà una de les semifinals i el concurs VicSona, que hi celebrarà la final.

 

L’Atlàntida, música i negoci al MMVV

 

Segons les dades recollides per l’Estudi d’impacte econòmic i de qualitat firal elaborat per la Universitat Oberta de Catalunya, els més ben valorat pels professionals participants a la darrera edició del MMVV ha estat el canvi d’ubicació a l’Atlàntida i l’avançament de l’horari dels concerts. La bona acollida del canvi de model proposat a la passada edició es posa de manifest en la nota mitjana que els participants atorguen al MMVV, que puja respecte de l’edició de 2015.

 

 

Enguany l’activitat professional torna a l’Atlàntida de dimecres a dissabte al migdia en sessions de matí i tarda. A banda de les trobades de negocis en el sí del MMVV, estan programades les II Jornades de Programadors Municipals (dimecres 13 de setembre); el simpòsium de l’Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya (ARC); la trobada de les comissions de Música i Internacional de La Red; la trobada entre sales de música en directe estatals (ACCES) i internacionals (DMA/Live); la reunió de responsable de festivals de música internacionals amb l’objectiu de constituir una associació i l’assemblea anual de l’Associació de Dones de la Indústria de la Música, fundada en el MMVV ’16.

A més, el MMVV acollirà la presentació de la Plataforma de les Fires dels Països Catalans conjuntament amb Fira B!, la Fira Mediterrània i Trovam per impulsar la promoció conjunta de les quatre fires de música que existeixen a Catalunya, Balears i País Valencià.  

 

Dos dies de jornades amb programadors públics

Al 2017 torna la trobada amb programadors municipals de música i espais escènics amb l’objectiu de posar en contacte mànagers i representants amb els compradors públics, els principals contractants de la música que es produeix a casa nostra. Aquest model de trobada tindrà lloc tant dimecres com dijous: el primer dia centrat en les propostes catalanes i la seva circulació per territori català, i el segon amb propostes de diferents comunitats autònomes orientades a exhibir-se a territori espanyol.

Divendres, i enllaçant amb l’esperit de les jornades d’accés a mercats internacionals que se celebren cada mes de maig des de fa quatre anys, es posarà el focus a Itàlia amb presència d’artistes i professionals italians.

Les jornades professionals s’estructuren en sessions de matí i tarda: amb showcases i presentacions abans de dinar i speedmeetings sectorials fins la tarda-vespre, quan comença la programació als diferents escenaris de pagament.

 

Pressupost i impacte econòmic

Tal i com indiquen les dades provisionals, l’edició de 2016—amb un impacte econòmic de 3M€— ha generat més contractes i actuacions en els quatre dies de mercat gràcies  a la presència d’assistents amb més capacitat de compra i venda.


El pressupost per a 2017 és de 816.900 € i es distribueix de la següent manera:

 

 

 

ACCEDIU AL MATERIAL DE PREMSA

  

Comparteix aquesta pàgina...
MÚSICS AL CARRER
Les inscripcions s'obriran al mes de juny
ESTUDI D’IMPACTE ECONÒMIC DEL MMVV

Descarrega l’informe en format pdf: 2012 / 2013 / 2014 / 2015

-->